miercuri, 25 ianuarie 2012

Completări la articolul precedent

Iată că în urma publicării rezultatelor cercetărilor celor de la MIT (Mahmudia Institute of Technology)in ceea ce priveşte originea Pitzi de mall, dl. Bubumaia ridică la fileu mingea pentru dl. Pop: este Pitzi hermafrodită precum Drosophila? Există o teorie şi în ceea ce priveşte specia asemănătoare Pitzi Manelensis?
Dl. Pop Cornel are cuvîntul:

-   Este Pitzi de mall hermafrodită?

Răspunsul este Nu. A fost observată de asemenea entitatea masculină, denumită ştiinţific Cok-lar-1N, varianta celei feminine Pitzi-1N (unum neuronum). S-a constatat de fapt o anumită dependenţă între cele două sexe, în sensul că Pitzi-1N depinde de cashul Cok-lar-1N. În cazul diminuării acestui cash, intervine un fenomen de migraţie către un alt Cok-lar. Este încă neclar cum identifică Pitzi pe Cok-larul cu cash, dar se presupune că este un simţ special, similar cu cel folosit de păsări in a determina nordul magnetic. Acest cash joacă un rol foarte important, asemănător sau chiar identic cu cel al feromonilor. De aceea, cu cît este mai mare, cu atît numărul Pitzi asociate unui singur Cok-lar poate fi mai mare.-         

-  Cum a apărut Pitzi Manelensis?
In ceea ce priveşte Pitzi Manelensis, avem de a face cu o mutaţie genetică rezultată prin expunerea prelungită a Pitzi -1N la unul din cei mai nocivi factori cunoscuti: maneaua.
Ca să vă fac să înţelegeţi mai bine, amintiţi-vă ce urmări groaznice are asupra organismului uman un mediu puternic radioactiv, ca cel de la Cernobîl de exemplu. În cazul de faţă, expunerea la manele a avut ca rezultat degenerarea rapidă a unicului neuron (fapt de asemenea notat, în mod lăudabil, de dl. Bubumaia).
De aceea, Pitzi Manelensis mai este cunoscută şi ca Pitzi -1n (deci cu n mic, nu cu N) cu varianta masculină, bineînţeles, Cok-lar -1n.

3 comentarii:

  1. Ahaa! Păi d-aia...! Acu' lucrurile se limpezesc, încet-încet.
    Mulțumim d.lui Pop și competentului colectiv de savanți pe care-l reprezintă.
    Pentru că așa-s eu, mă macină un păcat (da mizez pe faptul că un păcat recunoscut e 1/2 iertat), acela de a scormoni și de a-mi băga nasul unde-ar trebui dar, mai ales, unde nu, nu mă pot abține si mă mai reped cu un comentariu.
    Pe vremuri, pe când încă se scria de mână, ne băgau învățătorii în cap și ceva ce se chema „Științele naturii”. Ei, făceam ochii rotunzi de surpriză și-ncântare tot aflând despre mulțimea de specii de viețuitoare cu care împărțim spațiul ăsta dar cel mai mult îmi plăcea cum sună „flora și fauna”. Nene, mi se părea că zace o poezie în enunțul ăsta, un lipici anume. Așaa, păi, legat de asta, înțeleg că cele două exemplare de 1n constituie fauna. Flora să fie oare foșnitorii bancari cei verzi ori gălbiori?
    Și mă mai întreb un lucru: să fie vreo legătură între Cok-lar și cok-ină?
    Gata. Înțeleg deplin dacă dl. Pop mă trimite undeva cu comentariile mele cu tot și-și vede de treaba lui. La drept vorbind, îmi imaginez că MIT are chestiuni mai importante de cercetat și nu sunt datori să lămurească tot felul de aiureli nerelevante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te asigur ca dl. Pop are o deosebita stima pentru tine :)
    Cit despre legatura intre cok-lar si cok-ina... CU SIGURANTA!!

    PS. Ultima stire este ca MIT cerceteaza asiduu gaurile negre :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Aaa, ce plăcut e să-ți zică lumea de bine!
    Găuri negre?! nenică, ce de treabă or să aibă!! Mă doare pă mine capu' numa' când mă gândesc câte găuri d-astea să tot cască ba hăt departe, la ani lumină, ba p-aicea pă la noi!

    RăspundețiȘtergere