marți, 31 decembrie 2013

O noua inventie - ultimul episod

Tepes, spumegind de furie,  isi chema capitanii.

- Daca mai apare bufonul acela pe aici sa ma traga de mina si sa umble cu dracovenia aia de aparat prin fata mea, sa il popriti imediat, pe el si pe cine o mai veni ca tovaras. Si sa pregatiti imediat tepe pentru ei. Daca astia sint conducatorii tarei pe viitor, sa dea Dzeu sa imi incapa mie pe mina… Ii invata eu ce merita asemena jivine.
Intr-un valatuc stirnit ca din senin, aparura deodata, total nestiutori de soarta pregatita, intreaga multime a senatori, deputati si ministri. Toti o luara la fuga catre Tepes, doar-doar de-or ajunge primii sa se traga in poza, sa apara in presa ca fiind preferati inaintea celorlalti de marele voievod!

- Sa ne traiesti, Maria Ta, strigau, impingindu-se si punindu-si piedici.
- Sa va traiesc, sa va traiesc, zimbi Tepes sardonic. Pe ei, baieti! Si sus cu ei, sa aiba priveliste….

………………………………………………………………
Pop Cornel o mai urmari citeva momente in tacere pe crainica. Apoi, cu un oftat din rarunchi, inchise televizorul. Tare ar fi vrut sa se opreasca aici, dar nu-l lasa constiinta. Sa I se strice dispozitivul din greseala… Hmmm, ce bine ar fi fost.

Ofta inca o data si potrivi timerul la citeva minute dupa sosirea buclucasilor in timpul lui Tepes.

“Sper ca macar le va servi de lectie sperietura asta… “
………………………………………………………………
Citeva zile mai tirziu, senatorul Vatraru gasi la el pe birou, uitat ca din intimplare, un cronologiu.

“Vom calatori in timp, dar nu in vremea lui Vlad Tepes” jubila el… “Vom merge la Burebista! Si vom lua si niste sticle de vin cu noi, sa stie ca sintem oameni de bine. Parca asa am invatat la scoala, ca era mare iubitor de vin! “

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu